сряда, 5 март 2014 г.

Спагети Болонезе

          Спагети Болонезе








Необходими продукти:



1 опаковка спагети,
3 големи домата / 1 буркан доматено пюре,
500 г. кайма смес (по оригинална рецепта е телешка,но като не разполагам с такава използвам смес),
1 среден морков,
1 глава лук,
сол,черен пипер, кимион , чубрица (по желание) , ако намерите готова подправка за спагети сложете от нея, кашкавал или пармезан за сервиране
босилек за поръсване, а понеже не обичам аз си слагам магданоз






Начин на приготвяне:


Първо се прави соса "Болонезе"  като в  тиган се задушават моркова и лукът и се добавя каймата. Подправя се с подправките и се добавя доматеното пюре и щипка захар , за да убие киселинността на доматите.
Слагат се спагетите да се варят в подсолена вода (италианците казват,че трябва да е толкова солена колкото морето ). 
Като започнат да се варят се взема една чашка от нишестената вода на спагетите.
Разбърква се соса и се разрежда  с водата от спагети. Оставя да поври още 10-15 мин.
Добавят се спагетите отцедени само без да се мият ,за да полепне от останалото по тях нишесте соса и се разбъркват много добре .
Сервират се горещи за да може настърганият кашкавал да се разтопи и да се слеят вкусовете и ароматите.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...