Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

понеделник, 17 март 2014 г.

Пролетно картофено пюре




                                                    Пролетно картофено пюре


Необходими продукти:
7 средни картофа, 1/2 връзка магданоз, 3-4 стръка зелен лук,  малко кубче краве масло, 1/2 к.ч. прясно мляко.


Начин на приготвяне: Картофите се измиват добре и се слагат да се варят в подсолена вода.
Магданоза и зеленият лук се наситняват и леко се посоляват.

След като се сварят, картофите се обелват и се пасират, ако имате приставка за картофено пюре иначе се намачкват с вилица. Добавят се маслото и млякото, а след това зеленият лук и магданоза.
Подправя се.






Разбърква се много добре и се сервира.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...