четвъртък, 6 март 2014 г.

Фритата







                                                                       Фритата


Необходими продукти: 4-5 картофа, 1 глава лук, 4-5 яйца (зависи от големината им). сол, черен пипер, олио.


Начин на приготвяне: Картофите се обелват и се нарязват на тънко с помощта на ренде. Лукът се нарязва на ситно.
В тиган се слага олиото и се добавя лукът. Като стане прозрачен се прибавят и картофите. Като омекнат леко се подправя ястието със сол и черен пипер.
Отгоре се изливат разбитите яйца и се пече като омлет. Проверява се периодично и като се запече отдолу се обръща като палачинка, но с помощта на чиния ,тъй като тежи ястието и ще се разпадне. Готово е след 5-6 мин.

                   
                                                                 Поднася се топло!



Няма коментари: