сряда, 2 април 2014 г.

Гризини с бекон


                                                  Гризини с бекон



Необходими продукти: 150 г. бекон. 400г. брашно, 1 пакетче суха мая, 1 ч.л. сол, щипка захар, 2 с.л. растително олио, настърган кашкавал, жълтък + малко прясно мляко за намазване.

Начин на приготвяне: Омесва се меко тесто и се оставя да почине 20 мин. Разточва се на лист с дебелина 1 сантиметър и се нарязва на ивички с резачка за пица.
Всяко парче бекон се реже по дължина на 3 и се слага върху ивичка тесто. Леко се усуква и се реди в тава с хартия за печене. Така до като свършат ивичките бекон и тесто.
Намазват се с жълтъка разбит с малко мляко и се поръсва с настърган кашкавал.
Пекат се на 180 градуса 20-25 мин.



Няма коментари: