четвъртък, 10 април 2014 г.

Сицилианска пилешка супа

 Сицилианска пилешка супа






Необходими продукти:

1 голямо пилешко бутче, 
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук, 
1 голям морков, 
3 големи картофа, 
1/4 глава целина или 1/2 малка , 
2 домата, 
1/2 пакет деталини паста, 
3 с.л. зехтин.



Начин на приготвяне:

Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява. 
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят. 
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер. 
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...