Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

сряда, 23 април 2014 г.

Пържени "Рози"


                                                                           Пържени "Рози"


 


Необходими продукти за 4 бр. рози: 1 голям картоф, щипка сол, 500мл. олио.

Начин на приготвяне: Пресния картоф се измива много добре, защото се оставя с кожата и се нарязва като чипс на просрачни филийки. Оставя се един дебел резен , от който се режат 4 пръчици за сърцевина на "розата".
Слага се пръчицата и около нея се завиват листенцата (филийките) , като се започва от по-малките и се завършва с по-големите.
Закрепват се с няколко клечки за зъби, предварително намокрени, за да не изгорят в олиото.
Олиото се загрява в дълбок съд и се слага щипката сол. "Розите" се пържат 2 по 2 за да не се смачкат като се внимава да не изгорят.
По същият начин стават и печени, но като се сглобят се слагат в тавичка за мъфини/кексчета и се пекат в силно сгорещена фурна на 180градуса за 15 минути.






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...