сряда, 30 април 2014 г.

Десерт с бишкоти и кисело мляко

  Десерт с бишкоти и кисело мляко


Тази рецепта е изключително икономична на обща стойност от 5 лв. получавате една тавичка с невероятно вкусен десерт подобен на тирамису и затова съм го кръстила "фалшиво" тирамису.






Необходими продукти: 

1 голям пакет бишкоти,

 600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) , 
2 ванилии на прах, 
1 ч.ч. пудра захар,

за гарниране:

 4-5 банана, какао, настърган шоколад.


Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем. 

В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем. 
 Оставя се поне за 3 часа в хладилник.




Бишкотите се сиропират чудесно от крема.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
Това е десерт,който лесно се приготвя, много е лек и както споменахме икономичен.
Получават се 8 порции.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!











8 коментара:

Паола Томова каза...

Изглежда страхотно и със сигурност е много вкусен този сладкиш. Ще се пробва!

Елена Димитрова каза...

Благодаря Ви! Надявам се да Ви хареса!

Unknown каза...

a da popitam s mikser li da razbiem mlqkoto pudrata zahar i vaniliite

Елена Димитрова каза...

Миксер не е необходим ,използвайте тел за яйца, просто става за секунди разбъркването на съставките

vanya stamcheva каза...

Здравейте!Спазвах рецептата,но не се получи.Вместо пухкав крем,се получи прясно мляко.Къде бъркам?

Елена Димитрова каза...

Никъде не бъркате от млякото е. Нужно е да е много гъсто и с висок процент масленост,но пак ще се получи

Анонимен каза...

Здравейте,
Необходимо ли е бишкотите да ги накисваме в пр. мляко например, за да не останат много сухи или после от крема е достатъчно?
Вместо кисело мляко с висок процент няма ли да е по-добре цедено кисело мляко?!
Благодаря Ви.

Елена Димитрова каза...

Не се накисват от млякото достатъчно се сиропират, а една дама сподели,че е пробвала със заквасена сметана на лидълската марка и станал прекрасен