неделя, 27 април 2014 г.

Празничен пай с месо




                                                         Празничен пай с месо

Необходими продукти: 600г. кайма смес,150г. гъби,1 глава лук, целина по желание наситнена, 2ч.ч. телешки бульон, 3 скилидки чесън, 1 ч.ч. хлебни трохи.

За масленото тесто:
220г. студено масло,320г. брашно, сол, 1 ч.л. захар, вода за образуване на тестото.

Начин на приготвяне: Месото се задушава с гъбите, целината, лука и скилидките чесън. Прибавя се и бульона.
Правят се трохите като в блендер/чопър се слагат 2 филийки хляб и се разбива до получаването на трохи. Най-добре се получават от вчерашен хляб.
Тестото се прави като се разбива с миксер маслото с брашното, солта и захарта, до получаване на трохи. С помощта на водата се замесва гладко тесто,което се оставя в хладилника да стегне за 30 мин. След като се е стегнало се разделя на 2. Едната част се разточва, а другата се връща отново в хладилника.
Разточеното тесто се слага в подходяща форма или тавичка и се слага плънката. Прибавят се трохите, за да абсорбират ненужната влага от сместа.
Разточва се и другата част от масленото тесто и се слага като капак върху тавичката. Правят се разрези с формичка , за да излиза излишната пара, намазва се с жълтък и се пече на 190 градуса 30-40 мин.



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...