неделя, 20 април 2014 г.

Агнешка дроб сърма


                                   Агнешка дроб сърма




Необходими продукти: 1 бр. агнешки комплект, 2 ч.ч. дългозърнест ориз, 1 връзка лапад, 2 глави стар лук, 1 връзка пресен чесън, 1 връзка пресен джоджен, 3-4 дафинови листа, 10 зърна черен пипер, 2 връзки лук, сол, черен и бял пипер, олио за задушаване.


За заливката: 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца.



Начин на приготвяне: Агнешкия комплект се измива много добре и се вари заедно с дафиновия лист и зърната черен пипер. След като е готов се вади с решетъчна лъжица и се нарязва на дребно. Бульона не се изхвърля, а се запазва за по-натам в приготовлението на дроб сърмата.Всички зеленолистни зеленчуци и джоджена се измиват много добре и се нарязват на ситно.Старият лук се нарязва на ситно и се запържва на котлона директно в тавата, в която ще се пече ястието.Добавят се и всички зелени зеленчуци. Като се задушат и поомекнат се слага и ориза, предварително измит от излишното нишесте.Като се омазни много добре се слага и агнешкия комплект. Добавя се от бульона, в който се е варил.Когато оризът е полу-готов се подправя ястието и се долива останалия бульон.Премества се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Пече се докато течността се абсорбира от продуктите. Залива се с сместа направена от киселото мляко и яйцата. Връща се отново във фурната до получаване на златист цвят на заливката.Поднася се топло и по желание с допълнително кисело мляко!Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКБлагодаря Ви от сърце!




 

Няма коментари: