Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 10 май 2014 г.

Пита


                                                                                  Пита


Необходими продукти: 250 мл. прясно мляко, 150 мл. вода, 1 кубче жива мая за хляб, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 4 яйца, 1кг.-1100 брашно, 4-5 с.л. олио, сусам за поръсване, 1 жълтък + 2 с.л. мляко за намазване.

Начин на приготвяне: Млякото се затопля и се разтваря маята заедно със захарта.
Пресява се брашното и се прави кладенче. Слагат се водата, яйцата (леко разбити), солта, олиото и млякото с маята.
Замесва се меко тесто и се оставя докато удвои обема си на топло за около час. Оформя се по желание и отново се оставя да втаса докато удвои обема си . Намазва се с жълтъка размит с млякото и се поръсва със сусам.
Пече се около 45 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...