Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

понеделник, 12 май 2014 г.

Запеканка с кашкавал


                                                       Запеканка с кашкавал




Необходими продукти: 3 средни картофа, 200г. печурки, 1 връзка копър, 3 бр. дебърцини или друг колбас, сол, черен и бял пипер, кашкавал за поръсване, 1/2 опаковка топено сирене.


Начин на приготвяне: Картофите се обелват, нарязват се и се бланшират за 10 минути във вряща вода. Печурките се нарязват и се задушават с половината копър и съвсем малко масло. Дебърцините се нарязват на кръгчета и се запичат само в 1 с.л. мазнина за да пуснат пушения си аромат.
Картофите се отцеждат и се слагат в тавичка заедно с колбаса и гъбите. Поръсва се с останалата част от копъра, добавя се на парченца топено сирене и подправки. Леко се разбърква и се настъргва на едро ренде кашкавал.
Пече се около 25 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна до добиване на златист цвят на кашкавала!
Ястието се сервира топло! Да ви е сладко!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...