неделя, 4 май 2014 г.

Курабийки таралежчета


                                                      Курабийки таралежчета


Необходими продукти: 2 ч.ч. захар, 1 кг. брашно или колкото поеме, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, аромат ванилия, 1 ч.ч. олио.

за оформянето на таралежчетата: 100г. тъмен шоколад, 100г. шоколадови пръчици.


Начин на приготвяне: Сгорещява се фурната на 180 градуса. 

Замесва се меко тесто и се оформят топчета като в едната страна се правят леко продълговати за муцунките. Пекат се 15-20 мин най-много.
Разтопява се шоколада. Като се поохлядят малко курабийките кръглата им част се потапя в шоколада,а след това в пръчиците.
Оформят се очички и муцунка. Оставят се да се охладят. 

В кутия могат да се съхранят до седмица!





Няма коментари: