събота, 3 май 2014 г.

Панирани лучени кръгчета

 Панирани лучени кръгчета





Необходими продукти: 

8 глави лук, 
галета и брашно за паниране

За мократа панировка: 

200 мл. бира, 
200 г. брашно, 
1 с.л. олио,
 1 яйце,
 2 белтъка, 
сол,черен пипер.

За соса: 
2 стръка зелен чесън, 
1/4 връзка копър, 
3 с.л. цедено кисело мляко, 
2 с.л. майонеза,
 сол,черен пипер.



Начин на приготвяне: 

Главите лук се обелват и нарязват на кръгчета. Отделят се 2 по 2 слоя за да не се скъсат по време на паниране и пържене.
Белтъците се разбиват на сняг. 
Брашното, яйцето, олиото, бирата и подправките се разбиват на хомогенна смес. 
Прибавят се и белтъците.
Сгорещява се олио в дълбок съд.



 Панират се кръгчетата първо в брашно, после в мократа панировка и най-накрая в галетата. Оставят се да се отцедят от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.
Соса се прави като се разбърква добре киселото мляко и майонезата, прибавят се наситнените чесън и копър и се подправя.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...