Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

петък, 30 май 2014 г.

Добруджанки със свежи зелени подправки


                                          Добруджанки със свежи зелени подправки





Необходими продукти:
3 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко + ч .л. сода за хляб, 2 средни яйца, 250 г. сирене, кашкавал за поръсване, олио за намазване, на ситно нарязан магданоз и пресен лук.

Начин на приготвяне: Тестото замесих в хлебопекарната като първо сложих с кошничката й киселото мляко със содата докато шупне, след което разбих леко яйцата и ги прибавих, а след това и натрошеното сирене. Пресях брашното директно в кошничката. Слагате на режим "Тесто" и като приключи с месенето откъсвате малки топчета при мен излязаха 11 на брой , оформяте без да натискате много в кръгла форма и в тава върху хартия за печене ги поставяте.



С четка леко намазвате с олио и поръсвате с кашкавала.



Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.  После ги завих в кърпа за да останат мекички.
Бързо,лесно и много вкусно!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...