понеделник, 5 май 2014 г.

Хлебче с плънка


                                                               Хлебче с плънка

           

Необходими продукти за 2 бр. хлебчета: 1 1/2 ч.ч. топла вода, 1/2 ч.л. сол, щипка захар, 600 г. брашно, 1 пакетче суха мая (1/2 кубче жива), 2 с.л. олио.

                   за плънката: 400 г. Пилешко филе, 300 г. гъби печурки, 1 глава лук, 1/2 ч.л. черен и бял пипер, 1 ч.л, универсална подправка, 1 ч.л. червен пипер, сол на вкус.

Начин на приготвяне: замесва се меко тесто и се оставя да втаса. Разделя се на две и се слага тестото в 2 продълговати малки форми за кекс, предварително намаслени. Отново втасват докато изпълнят формите.

   
Пекат се на 180 градуса за 20-25 мин.
Охлаждат се и се разрязват така че да се получи дълбока продълговата купа и капаче.  Издълбава се сърцевината и се отсранява.

                                   

Плънката се прави като лука се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Пилешкото филе се нарязва на жулиени, а гъбите на филийки.
Слагат се и те към лука и се разбърква периодично до готовност. Подправя се с универсалната подправка, червения пипер, черния пипер и солта.
Оставя се още за 10 мин. на слаб огън.
Малко се поохлажда и се пълни хлебчето!

                                  

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...