четвъртък, 12 юни 2014 г.

Шоколадов кекс с ягоди


Шоколадов кекс с ягоди







Необходими продукти: 
4 яйца, 
5 с.л. газирана вода, 
1 1/2 захар, 
2 ч.ч. брашно, 
1 бакпулвер, 
ванилия за аромат, 
3 с.л. неподсладено какао ,
 1/2 ч.ч. олио, 
ягоди на половинки,
бял шоколад с малко мляко за заливка, 
пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се газираната вода, олиото. 
Разбива се отново на пухкав крем. 
Слага се и какаото и пресятото брашно с бакпулвера. Добавят се и ягодите нарязани на половинки и се разбъркват хубаво в сместа. 
Изсипва се в кексова форма,намаслена и набрашнена и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 мин.
Като е готов се оставя да се охлади и се обръща в подходяща чиния.
Половин бял шоколад се разтопява с малко мляко в микровълновата и с 2 ч.л, пудра захар се разбърква и се полива равномерно с лъжичка кекса. 
Украсих с ягоди и поръсих с пудра захар. 
Става хубав, мек и влажен кекс.
Да ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



  








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...