петък, 13 юни 2014 г.

Пиперки бюрек с доматено-чеснов сос

Пиперки бюрек с доматено-чеснов сос





Необходими продукти: 
Пипер, трябва да е по-дебел за да запази целостта си, галета/брашно

за плънката: 
 1 -2 яйца, 
300 г. сирене , 
магданоз


за соса:
3 големи домата ползвах, 
2 главички млечен чесън, 
сол, пипер, 
магданоз, щипка захар,
 2-3 с.л. брашно.

За паниране:
1-2 яйца в зависимост колко пиперки ще панирате
галета
олио за пържене




Начин на приготвяне:

Пиперките се изпичат и се слагат в тенджерка да се задушат за да се обелят по-лесно. 
Като се обелят се цепват леко по дължина като внимаваме да не се разкъсат.. 
Изрязва се дръжката и семките се почистват внимателно.
Разбира се няма да Ви се случи нищо ако някоя остане и си я хапнете.
Не препоръчвам да ги измиете тъй като се отнема от опушения аромат и вкус ,който прави пиперките още по-вкусни.
В купичка се разбива яйцето със сиренето.
Разстилат се и в средата по дължина се слага от плънката.





Внимателно загръщате така,че максимално да се затвори и да не изтече пълнежа.

Сега ще се поизцапате малко,защото първо внимателно се потапят в брашно,а след това в галета и се пържат в сгорещена на умерена температура мазнина.
Внимавайте да не ги изгорите,защото се приготвят много бързо.
Отцедете излишната мазнина като веднага щом ги извадите от тигана ги поставите върху пласт хартия или салфетка.

Соса  се прави като пасираме доматите, обелените скилидки чесън и магданоза на гладка смес. 
Подправяме като слагаме и захар ( на 400г. домати е 5 г. захарта) и слагаме в дълбок тиган с малко олио .

Оставяме да изври водата от доматите и след това сгъстяваме с брашно. 
От него се получава и гладкостта на соса. 
Оставяме да покъкри на бавен огън 10-15 мин. и сервираме с пиперките.

Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари: