сряда, 18 юни 2014 г.

Пипер с доматен сос

       Пипер с доматен сос








Необходими продукти:  
7 бр. пиперки , 
5 домата, 
щипка захар, 
1/4 връзка магданоз, 
сол, черен пипер, 
главичка чесън.




Начин на приготвяне: 


 Пиперките се изпичат, задушават се в торбичка , за да падне по-лесно кожата и се обелва като се стремим да запазим цялостта им.
Тъй като не обичам едри частици да има в сосовете ми , нарязах на едро доматите и заедно с щипката захар, обелените скилидки чесън , магданоз, олио и черен пипер и ги пасирах до гладка консистенция.
Преместваме цялата смес в тенджерка или друг дълбок съд и завираме на умерен огън.
 Ако има нужда сгъстяваме соса с брашно "размито" в малко вода.
Оставяме да поври още 10-15 мин. 
Ако желаете добавете пиперките в соса или ако не искате да се "накиснат" поднесете отделно върху соса.  Това е!

Тази гозбичка е един скъп и много вкусен спомен от моето детство и затова и цяло лято я приготвям с огромно удоволствие!

Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...