събота, 5 юли 2014 г.

Картофени кюфтета

Картофени кюфтета







Необходими продукти:
около 1 кг. картофи,
1 голямо яйце,
1/2 връзка магданоз,
1 връзка пресен лук,
100-150 г. сирене, галета ако е необходимо за сгъстяване и за паниране,
сол и черен пипер на вкус.



Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода. Оставят се да изстинат в студена вода обелват се и се намачкват така че да не останат едри парчета от тях.

Нарязват се на ситно магданозът и пресният лук и се прибавят към картофите.
Слага се и яйцето и се подправя сместа. 




Ако ви се стори, че има нужда от сгъстяване прибавяте галета и отново хубаво омесвате.
Загребвате със супена лъжица и слагате в галетата и овалвате. (супената лъжица е нещо като мярка да станат еднакви на големина). Оформяте с ръце и овалвате отвсякъде в галетата. 





Пържат се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд като аз използвах високия тиган на Деличия тъй като много бързо се сгорещява заради покритието си и не се използва толкова голямо количество мазнина . Отцедете върху хартия за печене и оставете да се охладят леко.
Поднесете с подходящ сос
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...