четвъртък, 11 септември 2014 г.

Хляб в хлебопекарна

 Хляб в хлебопекарна






Продукти: 
120 мл. топло прясно мляко,
 120 мл, топла вода, 
120 мл, олио, 
420г. брашно, 
10 г. жива мая, 
2, 1/2 с.л. захар,

 1/2 с.л. сол.

Начин на приготвяне:

В кошничката на хлебопекарната се слага маята ,топлата вода с 1 ч.л. от захарта + 1 ч.л. брашно. 

Като шупне маята се слага и топлото мляко след това се прибавят олиото и останалата захар, разбърква се , прибавя се пресятото брашно и най-отгоре се слага солта. 
Следвах стриктно рецептата на Емил Савчев и стана невероятно мек и ароматен хляб.
Ето и резултатът:








Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


6 коментара:

Анонимен каза...

кога се прибавя маята?

Ellie каза...

В самото начало в топлата вода! То си пише 😊

Анонимен каза...

на каква програма се пече, че аз само бели правя

Ellie каза...

аз на функция "сандвич" правя,но и на функция "бял" става

Кете Динева каза...

Колко време е програмата

Ellie каза...

аз го правя на програма "Basic" 3:15 min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...