петък, 26 септември 2014 г.

Хлебни кроасани със солена плънка

Хлебни кроасани със солена плънка






Необходими продукти за тестото: 
120мл. топла вода,
 120 мл. топло мляко, 
120 мл, олио,
 420г. брашно, 
2 с.л. захар, 
1 с.л. сол, 20г. или 1/2 кубче жива мая или 7г. суха мая.

За плънката използвах
 3 кисели краставички,
 1 с.л. с връх заквасена сметана, 
1 с.л. майонеза, 
300г. шунка нарязана на кубчета, черен пипер, но може да си я направите по Ваш вкус с каквото предпочитате.

За намазване:
1 яйце + прясно мляко

Начин на приготвяне: 
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. 
Аз загрявам фурната на 50 градуса и като достигне тази температура я изключвам и оставям тестото вътре с намазнена повърхност за да не хване "коричка" от топлия въздух и завито не плътно с кърпа , докато се удвои обема му.
За плънката се надребняват шунката и краставичките разбъркват се с майонезата и заквасената сметана и се подправяна вкус с черен пипер.
След като е втасало хубаво го примесвам и го разточвам на правоъгълник с дебелина 1 см. ,от който правя триъгълници. 
В широката част слагам от плънката по 1 с.л. и навивам като кроасани или кифлички кой както си прецени.
Слагат се в тава предварително застлана с хартия за печене и се редят на достатъчно разстояние тъй като почти утрояват обема си.
Отново се оставят да втасат като се повтаря процедурата с подгрятата фурна и след като са удвоили обема си се намазват с яйцетои прясното мляко за лъскавина.
Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20-25 мин. или до готовност. 
След като се изпекат леко се напръскват с вода и се оставят под кърпа да се задушат за допълнителна мекота за 10 мин.
Опитайте няма да съжалявате!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...