Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

вторник, 25 ноември 2014 г.

Чеснови франзелки

Чеснови франзелки





Необходими продукти:
3 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 с.л. сол, 1 пак. суха мая за хляб, 2 с.л. захар, 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, 3 с.л. разтопено краве масло.

За намазване:
1/2 ч.ч. разтопено масло, 3 с.л. чесън на прах


Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта. Когато шупне се прибавя разтопеното масло и пресятото брашно със солта.
Разделя се тестото аз разделих на 5 и се разточва на дебели "фитили".
Оставят се да втасат  до удвояване на обема си.
В загрята на 200 градуса фурна се слагат да се пекат за около 7 мин.
Маслото се размесва с чесъна на прах и се мажат франзелките. Отново се връщат във фурната за 7 мин. Пак се мажат с останалата смес и се доизпичат за не повече от 10 мин.




Източник на рецептата: http://directlyfromemilskitchen.blogspot.com










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...