събота, 8 ноември 2014 г.

Бутер мини пай

                                    Бутер мини пай






Необходими продукти:

Бутертесто, пилешко месо- сварено и обезкостено, 1 малка опаковка заквасена сметана (200г.) , 1 опаковка сирене крема, 1 малка връзка копър, 2-3 стръка зелен лук, черен пипер, сол на вкус.


Начин на приготвяне:
Листа бутертесто се разточва леко и с помощта на чаша и нож се разрязват кръгове. От 1 лист излизат 6 пайчета.






Слагат се във форми за кексчета като добре притискаме по стените да слегне тестото.






Плънката правим като размесваме кремата сирене със заквасената сметана , добавяме ситно нарязаните лук и копър и накъсаните на дребно парченца пилешко месо. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.





Слагаме във всяка чашка от бутертесто по 1 пълна чаена лъжичка от сместа.
С остатъците от тестото правим "капачета" като оформяме по желание, аз направих решетка и със сърчица,които се застъпват.















Пекат се на 200 градуса първите 5 мин, после на 180 още 15 или до готовност т.е. до придобиване на златист цвят.
Охлаждаме и поднасяме!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...