сряда, 24 декември 2014 г.

"Напукани" снежни сладки


"Напукани"  снежни сладки




Необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. неподсладено какао
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
1/2 ч.ч. масло
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. кристална бяла захар
2 яйца
1 ванилия
пудра захар за овалване



Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с маслото и захарта, след това към тях прибавяме пресятото брашно с щипката сол, бакпулвера,какаото и ванилията.
Хубаво разбиваме сместа с миксер докато се усвоят всички продукти и оставяме в хладилник да стегне тестото за 1 час.
Получава се лепкава смес .


Загряваме фурната на 180 градуса.
С помощта на лъжичка, загребваме от тестото и оформяме топчета, които овалваме в пудра захар.





  



Редим в тавичка покрита с пласт хартия за печене като оставяме разстояние между всяка сладка около 3 см.




Печем 15 мин, като внимаваме да не изгорят.

Трябва да се получат с твърда коричка отвън и мека вътрешност.




Охлаждаме и прибираме в кутия, я която могат да се съхраняват до 1 седмица.

Да Ви е сладко!

Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...