вторник, 24 февруари 2015 г.

Веган майонеза

Веган майонеза



Необходими съставки:

50г. суров белен слънчоглед
2 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
сока от 1/2 лимон
1 ч.л. кафява захар

зехтин 
около 50 мл. вода за разреждане

хималайска сол/ сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Слънчогледа се накисва във вода за час.
След това се отцежда и се слага в подходящ съд за пасиране заедно с кафявата захар, зехтина, оцета и лимоновия сок .
Пасираме тези съставки докато се получи абсолютно гладка консистенция, като ако се налага слагате малко вода за да се пасира по-лесно.
Като постигнем гладка смес, добавяме зехтин на тънка струйка и продължаваме пасирането.
Самата смес се сгъстява и ако желаете разредете с вода, аз сложих около 50 мл. и отново пасираме за кратко.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Тази слънчогледова майонеза е подходяща и за салати на майонезена основа.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник: kukuriak.com






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...