петък, 13 февруари 2015 г.

Сладко-кисел сос

Сладко-кисел сос





Необходими продукти:


200мл. винен оцет
200г. захар
100г. кетчуп
1 с.л. сол
2 с.л. пшенично нишесте


Начин на приготвяне:

В дълбок съд завираме оцета със захарта, бъркаме енергично докато се разтвори напълно и прибавяме кетчупа и солта.
Отново бъркаме енергично и малко по малко прибавяме нишестето като внимаваме да не стане на бучки.
Постепенно се сгъстява соса и след като това стане се отнема от котлона.
Аз използвах приставката за бъркане на яйца на пасатора и ми се получиха малки балончета, но спокойно , те изчезват като се охлади соса.
Охлаждате го и е готов за сервиране.
Сладко- киселия сос е подходящ както за пилешко така и за свинско.
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...