четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Яйчен пастет


Яйчен пастет



Този божествен пастет от варени яйца ще Ви спечели с неустоимия си вкус. Подходящ е за пролетта , тъй като може да сложите в него, предпочитаните от Вас "зеленийки", а също така и за Великденската трапеза.



Ето и необходимите продукти за пастета,който аз направих:

3 сварени яйца от най-големия размер
1 с.л. зехтин
100г. сирене
3 стръка пресен копър
1 стрък пресен лук,но само зелената му част
черен пипер

Начинът на приготвяне е изключително лесен:

Нарежете на ситно зелената част на пресния лук, копъра , а варените яйца на 4.
Сложете  в блендер/кухненски робот или пасатор, с каквото разполагате всички съставки,като най-отгоре натрошете с ръка сиренето и полейте с лъжицата зехтин.
Подправете с черния пипер,а сол не споменавам, тъй като солеността на сиренето е достатъчна.
Разбийте до гладка смес.

Страхотна разядка е и уникално на вкус.
Опитайте и Вие!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


рецептата е вдъхновена от : http://www.supichka.com






6 коментара:

Петромира Маринова каза...

Вместо зехтин, става ли да сложим олио ??

Elena Dimitrova каза...

Разбира се!

vikito54@gmail.com каза...

Днес направих разядката -Яйчена салата -разкошна много вкусна !Благодаря за рецептата ,така за Нова година ще направя изненада !

Елена Димитрова каза...

Много се радвам,че Ви е допаднал :) Весело посрещане на Новата година!

миглена каза...

Току-що направих яйчения пастет,страхотен е!

Елена Димитрова каза...

Благодаря Ви! Много се радвам, че Ви е допаднал!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...