сряда, 25 февруари 2015 г.

Картофки "Уеджис"

Картофки "Уеджис"




Необходими продукти:


3 картофа със средна големина

1/2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. сладък червен пипер
3 с.л. зехтин / олио
1 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. сол




Начин на приготвяне:


Картофите се обелват ако са с дебела кожа, а ако са от пресните се измиват добре с гъбичка.

Нарязват се по дължина и се попиват от излишната влага с домакинска хартия или салфетка.
Сложете резените картофи в купа и добре разбъркайте с мазнината.
Подправките се смесват , слагат се в мелничка за кафе и се смилат много фино, а след това  се овалва всяко картофче в тях и се нареждат в тава с хартия за печене на един ред.
!!!Ако картофките,които използвате са стари, бланширайте ги във вряща подсолена вода за 5 минути, за не останат сурови в средата, а отвън да прегорят,когато ги сложите да се пекат!!!

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто за около 20-25 минути!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








2 коментара:

Katia Toncheva каза...

Сол слага ли се? Не виждам в съставките...

Елена Димитрова каза...

Компенсирам я с другите подправки и не слага,но ако желаете посолете