понеделник, 9 февруари 2015 г.

Домашна майонеза без яйца


Домашна майонеза без яйца




У дома сме любители на салатите с майонезена основа, разбира се домашно приготвена.а
Изпробвала съм всякакви видове "оранжева" майонеза , майонеза с едрозърнеста горчица и обикновената домашна майонеза и нямаше как да не опитам и тази вариация ,която изключва яйцата в състава си. Оказа се доста сполучлива! 

Опитайте и се убедете сами!

 






Всичко,коетоВи е необходимо е:

200мл. олио
100мл. студено прясно мляко
щипка сол
щипка лимонтузу






Приготвяме като в буркан или тесен висок съд поставяме олиото с щипката сол и лимонтузу и добавяме студеното мляко.
Издърпваме с пасатора ,докато се получи гъста консистенция както като на стандартната майонеза с яйца.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






4 коментара:

Анонимен каза...

Kакво е "пасатор"? И как "издърпваме"? Повече от 20 години не съм в България и тези думи на сa ми известни. Моля, пояснете.

Elena Dimitrova каза...

Пасатор е електроуреда, с който се пюрират продуктите.
"Издърпване" е метода чрез ,който се прави майонезата , а именно като се сложат продуктите в тесен висок съд и с пасатора се "издърпва" от дъното към повърхността на съда, като се получава гъста ,гладка смес .

Анонимен каза...

Много благодаря! Cега вече ще опитам тази рецепта.

Анонимен каза...

Редовно вкъщи приготвяме от тази майонеза и с нея заливаме печено месо или риба