понеделник, 9 февруари 2015 г.

Домашна майонеза без яйца


Домашна майонеза без яйца



У дома сме любители на салатите с майонезена основа, разбира се домашно приготвена.а
Изпробвала съм всякакви видове "оранжева" майонеза , майонеза с едрозърнеста горчица и обикновената домашна майонеза и нямаше как да не опитам и тази вариация ,която изключва яйцата в състава си. Оказа се доста сполучлива! 

Опитайте и се убедете сами!





Всичко,коетоВи е необходимо е:

200мл. олио
100мл. студено прясно мляко
щипка сол
щипка лимонтузу






Изключително лесно се приготвя тази млечна майонеза, като аз използвах Нутрибулет за разбиването й като поставих в чашата студеното мляко ,олиото, лимонтузуто,чесъна, сол и черен пипер, а по желание можете да добавите и копър.
Слагаме приставката с кръстатото острие .




Веднага след като натиснем и Нутрибулета започне да миксира ,ще забележите,че майонезата е готова и тъй като е много мощен,трябва да не пасирате прекалено много.
Можете да използвате тази майонеза и като млечен сос,ако добавите малко повече олио,който пък е подходящ за пълнени тиквички например.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


4 коментара:

Анонимен каза...

Kакво е "пасатор"? И как "издърпваме"? Повече от 20 години не съм в България и тези думи на сa ми известни. Моля, пояснете.

Elena Dimitrova каза...

Пасатор е електроуреда, с който се пюрират продуктите.
"Издърпване" е метода чрез ,който се прави майонезата , а именно като се сложат продуктите в тесен висок съд и с пасатора се "издърпва" от дъното към повърхността на съда, като се получава гъста ,гладка смес .

Анонимен каза...

Много благодаря! Cега вече ще опитам тази рецепта.

Анонимен каза...

Редовно вкъщи приготвяме от тази майонеза и с нея заливаме печено месо или риба

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...