вторник, 10 февруари 2015 г.

Телешки тас-кебап


Телешки тас-кебап




 Необходими продукти:
500г. телешко месо
1 голяма глава лук
1 буркан стерилизирани домати
олио
подправки: червен пипер, черен пипер, сол,чубрица



Начин на приготвяне:
В загрята мазнина задушаваме на ситно нарязания лук.
След това добавяме нарязаното на еднакви парчета телешко и запечатваме.
Прибавяме доматите като ако са цели пасираме до гладкост.
Оставяме да къкри на бавен огън и добавяме около 500мл. вода.
Продължаваме да готвим на бавен огън още около 40 мин. или до готовност на месото.
За плътност на соса, размиваме малко брашно във вода и добавяме.
Оставяме да поври още 10 мин подправяме.
Сервираме с порция ориз.




3 коментара:

Aura каза...

Чудесно изглежда. Домашно и вкусно!

Ivan Peychev каза...

Разкошен! Поздравления!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря за хубавите думи!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...