петък, 20 март 2015 г.

Салата с фенел и нискокалоричен дресинг

Салата с фенел и нискокалоричен дресинг







Необходими продукти:

1 глава фенел
2 връзки репички
1 връзка копър


За нискокалоричния дресинг:

5 пълни с.л. цеден продукт
2 с.л. горчица
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
лимонов сок на вкус
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Фенела се почиства от горната част (разклонената) , разрязва се на две и се премахва средната част,която е и най-твърда.





Репичките се почистват и заедно с главата фенел се нарязват на тънко , а ако разполагате с ренде; кухненски робот с фин диск за рязане или някакъв вид зеленчукорезачка още по-лесно, става за секунди, ако обаче не разполагате с такива, постарайте се да нарежете на възможно най-фино.
Връзката копър нарецете на ситно.
В купичка смесете съставките за нискокалоричния дресинг и подправете по Ваш вкус.
Разбийте добре с телена бъркалка за разбиване на яйца или с вилица, както Ви е удобно, въпроса е да се обединят добре съставките.
Смесете зеленчуците и копъра, разбъркайте и поднесете с дресинга.






Тази салата е много витаминозна и подходяща за хора,които внимават как и с какво се хранят или за разтоварващи дни, а същевременно е много засищаща.


Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...