неделя, 24 май 2015 г.

Закуска в земел


Закуска в земел






Необходими продукти:

3 бр. земели или малки кръгли питки

3 големи яйца
100г. бяло саламурено сирене
50г. кашкавал
ситно нарязан стрък зелен лук
листенца магданоз




Начин на приготвяне:

Изрязваме горната част на земелите като капаче и с лъжичка изваждаме меката част.
Слагаме на дъното на хлебчето натрошено сирене, след това няколко листенца магданоз за зсвежест, чупваме яйце и поръсваме с пресен лук.









В загрята фурна на 200 градуса , аз използвах функция "грил" , запичаме за около 5 мин. или докато белтъка побелее, след това поръсваме с настърган кашкавал, за да не хване "коричка" жълтъка и оставяме за още 2 мин, просто докато се разтопи.
Отвътре жълтъка остава рохкав и като се разполови хлебчето,той леко се разтича.
Това е много различно поднесена и невероятно вкусна закуска с най-обикновените продукти , с които смятам,че разполага всяко домакинство
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...