събота, 30 май 2015 г.

Лозови сармички


Лозови сармички



 

 

Необходими продукти:

лозови листа 
1 1/2 ч.ч. ориз
500г. кайма
1 средно голям морков
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
сол,черен пипер

За запръжката:

олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. брашно



Начин на приготвяне:

Ако използвате току-що откъснати листа от лоза, ги измийте и бланширайте за около 10 сек, колкото да променят цвета си към кафеникав.
Това става като заврите вода, отнемете я от котлона и по 20-30 листа, потапяте, бройте до 10 и извадете  в съд със студена вода , да се пресече варенето и по тази начин ,ще останат гъвкави и няма да се накъсат. Ако обаче прекалите с варенето буквално ще станат на каша.
Сместа я подготвям като омесвам каймата с чубрицата, черния пипер, 1/2 връзка пресен лук и магданоза нарязани на ситно.
Ориза измиваме за да отмием нишестето.
В съд сгряваме олио и слагаме другата половина от връзката лук, отново ситно нарязана, моркова, нарязан на дребно и задушаваме.
Като поомекнат слагаме каймата и я задушаваме много добре.
Прибавяме червения пипер, черния пипер и солта.
След това прибавяме и ориза .
Разбъркваме много добре да се омазни и прибавяме вода .
Трябва ориза да стане полу-готов ( все пак ще варим и след като завием сармичките).



Във всеки лист слагаме по 1 с.л. от сместа и завиваме стегнато.
Редим в тенджерка.



След като сме наредили всички сармички, затискаме с плоска чиния и някаква тежест отгоре  за да не се развият по време на варенето и добавяме вода толкова, колкото да е един пръст над чинията,която ги притиска.
Варим на умерена температура за около 30-40 мин.
След като са готови, махаме чинията и правим запръжка от олиото,червения пипер и брашното и заливаме сармичките.
Поднасяме с кисело мляко
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...