Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 20 юни 2015 г.

"Печена" доматена крем супа

 "Печена" доматена крем супа





Ако и Вие като мен сте любители на супите, то тази супа определено ще Ви хареса.
Интересното при нея е,че се пече. Правилно прочетохте , прави се в тавичка. Реших да я изпробвам и определено не съжалявам ,защото стана превъзходна.




Необходими продукти: 

2 средни червени лука, аз нямах и сложих обикновен каба лук
5 средни домата
зехтин или олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
черен пипер
500 мл. пилешки или зеленчуков бульон 
500мл. течна сметана за готвене

Начин на приготвяне:

В тавичка , в която можем да печем и във фурната, слагаме нарязаните на полу месеци лук като преди това сме загрели до средна температура мазнината.
Почистваме доматите от зелената част от където са били откъснати и разполовяваме.
Когато лука се задуши ,слагаме доматите с месестата част надолу, поръсваме със захарта , солта и черния пипер.
Оставяме още малко докато си пуснат водата.





Печем за 20-25 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса .
След като на доматите им се е набръчкала кожата и са получили кафеникав загар, връщаме тавичката на котлона и добавяме бульона.



Оставяме 10 мин. да поври цялата смес и добавяме сметаната.
След още 5 мин. пасираме цялата смес до гладка консистенция.
Ако има нужда от още сол добавете.
Това е!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
 







    Няма коментари:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...