събота, 6 юни 2015 г.

Черешов пай

Черешов пай





Необходими продукти:

3 бр. яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. или около 300г. Заквасена сметана
1 бакпулвер

1/2 ч.ч. олио2 ванилии на прах
500г. почистени от костилките череши

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.
Ще вметна само,че сладкиша не става особено сладък,така че ако обичате по-сладките десерти добавете още половин чаша захар.
Добавяме заквасената сметана и олиото и отново разбиваме.
На части добавяме пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.

Замених ванилиите с есенция ром,който според мен направи сладкиша много приятен и ароматен.




Изсипваме сместа в по-разлята тавичка,аз нямах такава и затова и повече бухна, разпртеделяме развномерно черешите и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 мин.
Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.
Да Ви е сладко!


рецептата е адаптирана от ТУК


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!





Няма коментари: