петък, 14 август 2015 г.

Ирландски соден хляб

Ирландски соден хляб




Необходими продукти:

4ч.ч. брашно
2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. сода за хляб



Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното заедно със содата и солта.
Към него прибавяме киселото мляко и забъркваме с вилица грубо тесто.
След това доомесваме с още малко брашно върху гладка повърхност или кухненски плот.
Образувалата се топка тесто слагаме върху тава покрита с пласт хартия за печене и правим няколко разреза с остър нож .
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 мин.
Охлаждаме върху решетка и разрязваме.
Добър Апетит!

източник на рецептата: Yoli

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...