петък, 21 август 2015 г.

Пълнен патладжан с кашкавалена коричка


Пълнен патладжан с кашкавалена коричка










Необходими продукти:

2 средно големи патладжана
500г. телешка кайма / смес
1 червена пиперка
1 глава кромид лук
1 морков
1 домат
150г. кашкавал
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. червен пипер
сол на вкус
зехтин/растително олио






Начин на приготвяне:

Първо трябва да измием добре патладжаните , разрязваме ги на две по дължина и издълбаваме с лъжица средата им.
Средната месеста част нарязваме на кубчета .
Посоляваме получилите се лодки и ги обръщаме с издълбаната част надолу върху тава или някакъв друг съд,който сме поставили под наклон за да се изтече по-бързо и лесно горчивата вода,която съдържат.
Средната част също осоляваме и поставяме в цедка или гевгир също да отдели горчивата вода поне за час.
През това време нарязваме на ситно моркова,лука и пиперката.
Сгорещяваме мазнина в подходящ съд и ги задушаваме заедно с месестата част на патладжана,която нарязахме на кубчета.
След като станат "стъклени" прибавяме каймата.
Раздробяваме я на "трохи" и като се позапече подправяме с подправките.
По желание може да сложите и 1 с.л. Вегета или подправка за кайма.
Опитайте сместа и ако е нужно посолете допълнително,но имайте предвид, че ще сложим по-късно и кашкавал,който също е доста солен.
Напълнете патладжанените лодки ,като преди това ги набучете с вилица от долната страна
за да се изпекат равномерно.





Разположете ги в тава с пласт хартия за печене.
Първоначално ги пекох на 200 градуса само на долен реотан за около 30 мин. .тъй като се опасявах,че патладжаните няма да се изпекат, а самата плънка вече е готова и не исках да прегори, а след като видях,че са омекнали включих на горен и долен за още 20 мин.
След това извадих , обилно поръсих с настърган кашкавал и по два резена пресен домат и върнах във фурната до получаване на златиста коричка.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



 




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...