вторник, 1 септември 2015 г.

Хрупкави картофи "Соте"


Хрупкави картофи "Соте"








Необходими продукти:

5 средни картофа
1/2 връзка копър

3 скилидки чесън /може и чесън на прах/
50-60г. масло/ зехтин
1 с.л. галета разбъркана с  1 с.л. универсална подправка тип вегета
сол
черен пипер








Начин на приготвяне:


Измийте и сварете картофите в подсолена вода.
Следете да не се преварят,защото после ще загубят цялостта си.
След това сложете в студена вода да изстинат.
Обелете ги и ги нарежете на едри парчета.
Сгорещете тиган с незалепващо покритие аз използвам тигана Стоун Ледженд тъй като е с дебело дъно,бързо се сгорещява и благодарение на това картофките стават с уникална коричка .
Сложете маслото леко да се сгорещи.



 


Пресовайте скилидките чесън и ги задушете леко,колкото да се ароматизира мазнината.
Прибавете картофите и разбъркайте внимателно, а понеже тигана Стоун Ледженд е с извити стени много лесно ги разбърках с подхвърляне като така и запазиха цялостта си .
Поръсете с микса от галетата и универсалната подправка равномерно и отново разбъркайте . 
Като хванат лек загар подправете със сол и черен пипер и добавете ситно нарязания копър.
Сервирайте веднага!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...