четвъртък, 10 септември 2015 г.

Пилешка супа с див ориз

Пилешка супа с див ориз



Необходими продукти:

200г. пилешко месо
1 средно голям морков
250г. див ориз/може и обикновен 
1 малка червена пиперка
1 малка глава лук
1 стрък целина
сол
черен пипер

За застройката:
1 яйце
100мл. течна сметана за готвене

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете 1,5л. студена вода и сложете на умерена температура да заври.
Сложете пилешкото месо.
Отделно сварете дивия ориз.
Не бях приготвяла до сега ,но бях чувала,че му е нужно повече време за варене,затова реших да го сваря отделно за всеки случай. Използвах ТОЗИ метод за варене на ориз, който не се разкашква и остава на отделни зрънца.
Нарежете на ситно лука, пиперката и целината ,а моркова на кръгчета.
В тенджерка сложете малко мазнина и ги задушете.
Сложете  ориза за няколко секунди просто да се овкуси от задушените зеленчуци.
Налейте  бульона ,в който се е варило пилешкото месо, а него накъсайте или нарежете на ситни парченца.
Прибавете го към супата.
Оставете да къкри на умерена температура за  20 минути.
Подправете.
Оставете да се охлади леко и застройте с разбитото яйце и сметана ,които предварително сме оставили поне за час да добият стайна температура иначе има опасност да се пресекат.
На тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете към супата.!!! Разбира се ако нямате сметана не слагайте,но аз исках супата да е "бяла" и затова сложих,но и само яйце ще свърши прекрасна работа.
Поднесете със ситно нарязан магданоз и резен лимон.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...