петък, 11 септември 2015 г.

Карамелизирано мляко или Дулче де Лече


Карамелизирано мляко или Дулче де Лече







Необходими продукти:

950 мл. пълномаслено  прясно мляко 
200г. кристална захар (аз използвах кафява за да подсиля цвета)
1/4 ч.л. сода бикарбонат







Начин на приготвяне:

В тенджерка или друг подходящ съд поставете млякото,захарта и содата за хляб.
Като заври оставете на ниска температура като трябва да продължи да къкри и разбърквайте периодично.
Процеса по сгъстяването и промяната на цвета ще Ви отнеме около час ,затова много внимавайте да не загори.







Консистенцията трябва да стане като на мед и тогава премахнете от котлона,защото ще се сгъсти допълнително след като се охлади.







Може да използвате за различни десерти или да си направите карамелен сос подходящ за всякакви украси и топинг за сладоледи .
Да Ви е сладко!



Рецептата е вдъхновена от моята приятелка и невероятна кулинарка  Нели Йонева 
Благодаря ,Нели!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...