понеделник, 28 септември 2015 г.

Пилешката супа на баба

Пилешката супа на баба



Необходими продукти:

1 цяло пилешко бутче
1/2 връзка магданоз
1 к.ч. бисерен ориз
сол,черен пипер
2 жълтъка
лимонов сок за овкусяване


Начин на приготвяне:

Сложете пилешкото бутче да се свари в около 1,5л. вода
След като се свари извадете го с решетъчна лъжица и го накъсайте на дребно.
През това време сложете ориза в бульона да се свари.
Като е готов, прибавете пилешкото месо ,подправете със сол и черен пипер.
Като се охлади супата застройте с жълтъжите ,в които сме капнали няколко капки оцет за да не се пресекат,но все пак първо уеднаквете температурите като прибавите по малко бульон към тях с енергично бъркане и след това излейте в цялото количество супа.
Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Тази супа е много оскъдна от към продукти,но е невероятно вкусна и е скъп спомен от моето детство.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







5 коментара:

Силвия Какачева каза...

С лимонов сок вместо оцет ще е по-вкусно. :)

Елена Димитрова каза...

Споделям едно време как я правеше моята баба, разбира се,че ще е по-вкусно, но на село е нямало лимони,а домашен оцет :)

Кремена Крачанова каза...

Стана превъзходна супа,но аз сложих и морковче за цвят:)

Елена Димитрова каза...

Радвам се,че Ви е харесала :)

Елена Димитрова каза...

Радвам се,че Ви е харесала :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...