събота, 12 септември 2015 г.

Пълнени пиперки с млечен сос

Пълнени пиперки с млечен сос










Необходими продукти:

10бр. червени пиперки
500г. кайма смес
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. кимион
1 с.л. червен пипер




За млечния сос:

500г. кисело мляко
2 ч.ч. вода
3 яйца
2 с.л. брашно









Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно моркова и лука и ги задушете докато омекнат в предварително загрята на умерена температура мазнина.
Прибавете ориза,които предварително измиваме през няколко води за да се махне излишното нишесте.
След като се омазни добре сложете и каймата.
Трябва много добре да се разбърква за да стане на "трохи"
Сложете подправките и отново разбъркайте.
Налейте 3 ч.ч. вода или бульон и оставете на умерен огън докато ориза е полу-сготвен и цялата смес остане само на мазнина.
След като сместа е поела цялата течност с помощта на лъжичка напълнете предварително почистените от дръжките и семената пиперки, като разбира се не забравяме и да ги измием.
Вече напълнените пиперки потопете в брашно за да се запечата като капаче и да не излезе от сместа.
Подредете в тавичка и сложете 2 ч.ч. бульон или вода.
Сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, като аз покривам с фолио през първите 30 минути за да се "подкожат" преди да се запекат и така неприятната люспа да падне и да остане само месестата част.
След като мине половин час махнете фолиото и печете докато се запекат добре.








Следва да приготвим соса.
Използвах такава тава за пиперките,която мога да сложа на котлона .
Махнете пиперките от тавата и ги сложете в чиния,защото ще използваме соса,който се е образувал при печенето като основа на млечния сос.
Разбийте киселото мляко с яйцата и брашното като внимавате да не се получат бучици и добавете водата или бульона.
Сложете тавата на котлона и добавете при непрекъснато бъркане млечната смес.
Нужни са му около 5-6 минути само колкото да се сгъсти .





Посолете ако е необходимо и отстранете от котлона.
Върнете пиперките в тавата със соса.
Получава се невероятна вкусна комбинация,която задължително трябва да опитате.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

4 коментара:

Анонимен каза...

Елена благодаря за чудесните рецепти,пълнените чушки на фурна са едно чудесно ястие, но ако запържите съвсем леко чушките преди да ги напълните и в тази мазнина си направите запръжката ястието ще стане още по вкусно.а ако размесите каймата с 1 чаша вода и след това я прибавите към запръжката няма да има нужда от енергично бъркане за да стане на трохи.дано не съм ви засегнала с моите аматьорски съвети, но това съм научила от моята майка и го ползвам с удоволствие.пожелавам ти успех и в следващите начинания

Елена Димитрова каза...

Благодаря Ви за съвета, определено ще се възползвам от него :)

Hristina Kalapova каза...

Здравейте, ако сложите към плънката и няколко гъби вкусът е още по-добър.:)

Елена Димитрова каза...

Гъбки слагам,когато ги правя без месо