четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Захаросан джинджифил

Захаросан джинджифил


Да си призная не съм любител на джинджифила и неговия вкус като цяло,но тъй като е мощен антиоксидант и много полезен го прибавям към прясно изцедени сокове и разбира се в сладкиши. Особено много обичам джинджифиловите сладки,които приготвям за Коледа.
Наскоро попаднах съвсем случайно на рецепта за захоросан джинджифил и просто нямаше как да не я опитам ,а и все пак наближават най-хубавите празници в годината (поне за мен) и ще мога да го добавям в този му вид към всякакви десерти.










Ето и какво Ви е необходимо:

1 корен джинджифил (около 250г)
1/4 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар

още допълнително 2 ч.ч. вода 
захар за поръсване







Начин на приготвяне:

С помощта на белачка премахнете "кожата" му като можете да я залеете с вода и да си направите джинджифилов чай от нея.
Нарежете корена на тънки кръгчета, сложете ги в подходящ съд и ги залейте с 2 ч.ч. вода.
Оставете да ври на умерена температура за 10 мин.
Прецедете като може да си направите от водата ,в която се е варил джинджифила мед и лимон и да си направите чай. 
Върнете отново в съда и го посипете с 1/2 ч.ч. захар и 1 /4 ч.ч. вода.










Разбъркайте и оставете да ври за 20 минути отново на умерена температура.
Трябва да се получи гъст захарен сироп.
В тавичка сложете пласт хартия за печене,посипете захар и сложете кръгчетата джинджифил като леко ги отцедите,а след това отново ги посипете със захарта за да са "захаросани" отвсякъде.
Оставете да изсъхнат и можете да ги консумирате така или да ги прибавяте към десерти.
Имат много приятен лютиво-сладък вкус.
Да Ви е сладко!


източник на рецептата ТУК

Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 














7 коментара:

Sefa Gencal каза...

Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar

Анонимен каза...

Страхотно ми се получи, Ели. И най-хубавато е, че ще си го изям сама. Предполагам, защото след като опитаха купешкия, категорично отказаха да повторят. Но май този стана още по-хубав - джиндижифът ми е доста по-старателно обелен от купешкия.
Сега се чудя дали е добра идея да го прибера в стъклен буркан и да скрия буркана, за да може да се задържи няколко дни и да не го изям веднага.

Елена Димитрова каза...

Много се радвам,особено,защото го и обичате. Аз съм си го прибрала в стъклен буркан и си го ползвам за различни десерти ,а и слагам и в смутита.
Благодаря за положителния отзив!
Поздрави!

Polikseniya Angelova каза...

Чудя се не може ли да се направи с мед по някакъв начин, за да няма толкова захар и и да е напълно полезно.

Елена Димитрова каза...

Захарта го запечатва и мисля,че има някакво значение , но не съм опитвала с мед и не мога да се изкажа подобаващо за съжаление

Polikseniya Angelova каза...

Вероятно отгоре може да се поръси със захар, но да не се слага вътре, а и медът също се захаросва. Може да се опита.

Елена Димитрова каза...

разбира се, че може да се опита

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...