петък, 20 ноември 2015 г.

Домашен течен шоколад

Домашен течен шоколад






Необходими съставки:

250г. сухо мляко
4 с.л. натурално какао
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. захар
250г. вода
125г. краве масло
 по желание може да добавите и натрошени лешници за по-богат вкус





Начин на приготвяне:

В тенджерка или друг подходящ съд сложете водата и захарта и бъркайте докато се разтвори на умерена температура без да завират.
Прибавете кравето масло и бъркайте докато се разтвори.
Отделно смесете млякото,какаото и ванилията и смлените лешници (ако сложите) .
Разбъркайте добре.




На тънка струйка с постоянно бъркане прибавете течните съставки към сухите.
Най-добре е да използвате миксер за да не остават бучки и да стане гладка сместа за шоколада.





Разсипете в подходящи купички или бурканчета и сложете в хладилник да стегне за няколко часа.
Получава се невероятен на вкус шоколад без химии и други вредни съставки и наистина си заслужава да го направите, а и отнема само 10 минути.
С този прекрасен шоколад слепих меденки и комбинацията беше невероятна!
Да Ви е сладко!

източник на рецептата ТУК

Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







18 коментара:

Unknown каза...

А какво сухо мляко и откъде купихте? Като деца си правихме много често, но имаше едни големи пакети, обичахме и само него да си хапваме :) А сега са едни малки разфасовки...

Елена Димитрова каза...

Сухото мляко го купувам от кауфланд има разфасовки от по 250 и 500г. с 1,5% масленост е в една сребърна опаковка със син етикет

Глория Генова каза...

А какво количество се получава от тези съставки?

Елена Димитрова каза...

Около 450г. но не мога да кажа със сигурност тъй като веднага разсипах освен в буркана и в 2 чашки

Анонимен каза...

количеството не е ли равенството от вложените продукти ;)

Анонимен каза...

Течните съставки към сухите с миксер?Или обратно?

Елена Димитрова каза...

Течните на тънка струйка към сухите и разбивате с миксер за по-добра гладкост иначе става на топчета и няма как да се оправи дори и да използвате пасатор пак си остават това от опит го казвам

Анонимен каза...

Става ли много течно в началото.Аз нямах проблем с бъркането всичко стана от веднъж.Освен ако водата не ми е в повече.

Елена Димитрова каза...

Гъста течна консистенция се получава

Анонимен каза...

Течен шоколад = лешников тахан + мед + сурово какао на прах.

Unknown каза...

Здравейте, а какво масло използвахте, защото моя стана, на вид и консистенция го докарва, но страшно много дъха на масло. Сложих едно пакетче на „Родопея” 125гр

Елена Димитрова каза...

Използвам само и единствено немското масло ,което му дават рекламата с краварката. Не се сещам името му

Анонимен каза...

Колко вода се слага?

Елена Димитрова каза...

Пиши си - 250г.

Анонимен каза...

Здравейте! Пробвах рецептата..........но някак шоколада ми стана солен, сладък, но солен накрая в устата?? Защо така според вас?

Елена Димитрова каза...

Здравейте, солен... странно наистина не ми се е случвало

Анонимен каза...

Солен може да е от маслото. В някои масла добавят сол.

Анонимен каза...

Соленият вкус може да е от маслото, но твърде е възможно и да е от захарта, колкото и странно да звучи. Купувала съм захар,, примесена със сол вероятно, защото всичко, в което я слагах ставаше и солено. И един съвет, понеже съм правила едно време много често този шоколад, та се е стигало и до гранули, проблемът е разрешим като се прекара цялата смес през цедка и се трие с лъжица, трудоемко, но с ефект. И пак от опит - по-добър резултат се получава, ако сместа се бърка не с обикновените приставки на миксера, а с тези с ножовете, иначе казано - пасатор. Успех!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...