събота, 19 декември 2015 г.

Линцерови сладки

Линцерови сладки





Необходими продукти:

250 г. брашно

125 г. масло
100 г. пудра захар
2 жълтъка
(използвах на големи яйца)

аромат по желание


сладко по избор за слепване


пудра захар за поръсване




Начин на приготвяне:

Пресяват се брашното с пудрата захар,прави се кладенче и се слагат жълтъците,есенцията и мекото масло.




Замесва се меко тесто,което се слага във фолио за свежо съхранение и се оставя за 2 часа в хладилника.
(За по-лесно го замесих в миксера.)
След това се изважда и се оставя да се отпусне на стайна температура.
Внимание: Тестото става ронливо ,а не като обикновеното хлебно и с помощта на фолиото идеално се разточва на пласт.


Разточва се на тънък пласт и се реже с формички.
Слагат се в тавичка с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса до леко зачервяване т.е. за около 15-20 минути.


Охладете ги и ги слепете със сладко по избор.
Поръсете обилно с пудра захар.
Да Ви е сладко!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
















4 коментара:

Нели Йонева каза...

Прекрасни са, Ели. Ще се пробваме и ние да ги направим.
Поздрави!

Елена Димитрова каза...

Не отлагай , Нели, няма да съжаляваш!

Sev Karapencheva каза...

Не стават с два жълтъка.Тестото става ронливо.Трябват три за да стане меко и да сенточи.

Елена Димитрова каза...

Точно така, тестото става ронливо все пак е тип маслено, а тази рецепта съм я написала така,както съм ги приготвила и се получи точно с 2 жълтъка