Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

сряда, 30 декември 2015 г.

Пилешки пастет


Пилешки пастет





Необходими продукти:

400 г. пилешки дробчета

400 г. пилешко месо (бяло,от бутчета или от пържола)
2 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
1/2 ч.л. сол
50 мл. течна сметана за готвене
100-150 мл. от бульона , в който са е варило пилешкото с подправките
1 средна глава лук
1 среден морков 
3 с.л. растително олио
сол,черен пипер на вкус






Начин на приготвяне:


Измийте пилешките дробчета и ги отцедете. 
Сложете ги в тенджерка заедно с другото пилешко месо, дафиновите листа и зърната черен пипер.
Сложете вода колкото да ги покрие и варете на умерена температура като след като кипне водата сложете 1/2 ч.л. сол.
След това отцедете и охладете за 10 минути.
През това време задушете лука и моркова в мазнината докато омекнат и заедно с пилешкото и дробчетата  ги сложете в кухненски робот или блендер.
Прибавете сметаната и включете робота.
Прибавете от овкусения бульон до получаване на гладка смес.
Подправете на вкус.
Първоначално става течна консистенция,но като се охлади придобива консистенцията на пастет.
Съхранявайте в затворени буркани или кутии , а ако желаете можете да го запечатате с твърда мазнина като я излеете върху него.
Добър Апетит!





Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




 




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...