вторник, 12 януари 2016 г.

Пържен ориз с пилешко и зеленчуци

 Пържен ориз с пилешко и зеленчуци 






Необходими продукти: 

250г. дългозърнест ориз ,
(използвам басмати или дългозърнест с марката Uncle Bens)

1 бр. пилешки гърди , 
1 среден морков, 
1/2 глава лук, 
1 ч.ч. замразен грах, 
1 яйце, 
соев сос , по желание може да се добави бяло зеле на ивички около 1/4 малка зелка , олио.
1 с.л. ойстър сос (сос от стриди)


За маринатата на пилешкото:

2 с.л. соев сос, 

2 с.л. горчица , 
1 с.л. мед.



Начин на приготвяне:
Пилешкото се нарязва на жулиени (ивички), и се слага в маринатата да престои минимум 2 часа.
Оризът се сварява и се отцежда.
В сгорещен дълбок тиган (уок) се слага мазнината и се запържва пилешкото. 

Като стане готово се отделя и се слагат зеленчуците докато станат леко хрупкави ( в никакъв случай не трябва да омекнат напълно ,защото се стават на каша). 
Добавя се соев сос около 3 с.л. и се бъркат няколко пъти. 
Отделят се и те и се слага ориза . 
Пържи се с непрекъснато бъркане докато поеме ароматите от предходните продукти отделя се на една страна в тигана и се чупи яйцето . 
Както е на една страна се разбърква докато не добие вид на бъркано и чак тогава се разбърква с ориза.
 Добавят се и останалите зеленчуци и пилешкото и се оставя още няколко минути при непрекъснато бъркане на силен огън.
Подправя се допълнително на вкус със соевия сос и ойстър сос-а.
Разбъркваме енергично още за около минута и поднасяме.
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








15 коментара:

Unknown каза...

Ели, ужасно харесвам нещата които приготвяш. Повечето от рецептите се доближават много като вкус на моето семейство и за това с удоволствие ги приготвяме ( и хапваме естествено) :) Днес има запланувано друго ястие, но още утре ще го приготвя! Благодаря за рецептата :):)

Елена Димитрова каза...

Много благодаря за милите думи!
Поздрави!

kostadin boichev каза...

като професионален готвач на китаиска кухня имам само 2 забелешки
първата е че яицето се слага първо а не накрая за да не залепне ориза по тигана
и втората искам да видя кои в домашни условия ще развие температура от 800 градуса на котлона та ориза да не мирише на олио

Елена Димитрова каза...

метода съм гледала по Фиеста тв има едно предаване кулинарния дракон, та той слагаше така яйцето точно преди да отнеме от огъня, а за 800-те градуса, ето затова е домашно ястие все пак няма да се взривявам и НЕ мирише на олио.
Малко е странно сравнението Ви с мен , щом сте професионален готвач.

Unknown каза...

Ще се пробва още тази вечер ;)

Unknown каза...

Ще се пробва още тази вечер ;)

Monika Pavlova каза...

Ще се пробва още тази вечер ;)

Анонимен каза...

Пробвах, страхотно се получи. Поздравления!

Елена Димитрова каза...

Благодаря Ви!
Радвам се, че Ви е харесал!
Поздравления и за Вас :)

Филипови каза...

И нашето семейство опита и спази рецептата.Превъзходна е!Поздравяваме авторката,вложила желание и труд!Редовно ще черпим идеи от тук.
А относно съвета на "майстора готвач",точката на топене на алуминия е 660°C. Сами се сетете на какво ще замирише при 800!?

Елена Димитрова каза...

Благодаря от сърце за хубавите думи и много се радвам, че предложението ми е допаднало на цялото семейство!
Поздрави!

Boriana Lazarova каза...

Оризът предварително ли е сварен?

Елена Димитрова каза...

Да,разбира се, предварително е сварен

Анонимен каза...

Пробвах на вкус стана супер,ама на вид стана много черно от соевия сос.
Тоя професионалния готвач дето се е изказал знае ли колко са 800 градуса?

Елена Димитрова каза...

За да не става тъмен ориза използвайте светъл соев сос- винаги става страхотно и на вкус не е толкова остър като тъмния!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...