неделя, 14 февруари 2016 г.

Шоколадов фъч

Шоколадов фъч






Необходими съставки за блата:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. смлени орехови ядки (може и без тях,но ако разполагате с такива не ги пропускайте вкусът на блата става уникален)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. натурално неподсладено какао 
125г. меко краве масло



За глазурата:

125 г. меко масло

3 с.л. захар
3 с.л. какао (отново натурално използвах,защото цвета му става много тъмен и наситен)
1/2 ч.ч. прясно мляко / вода



мярката за чаша е стандартна от 250 мл.








Начин на приготвяне:


Разбийте яйцата със захарта до получаване на светъл крем .
Прибавете и останалите съставки и разбийте до хубав гладък крем.
Имайте предвид, че ако сложите орехи,те ще се забелязват , аз ги смелих в блендер и останаха на парченца , разбира се като ги има трябва да се усещат поне според мен, но ако не желаете да са толкова едри използвайте мелничка за подправки или кафе за по-фино смилане.





Сложете във форма покрита с хартия за печене, намазнена и набрашнена и загладете равномерно сместа, защото става гъста и както споменах наподобява крем.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна ( или 160 + вентилатор) за около 30 мин.  или до суха клечка.
Охладете.




Направете глазурата от изброените съставки като ги разтопите на водна баня или директно в съд на котлона и с помощта на черпак разпределете върху блата.




Както забелязвате блата остава влажен, а на вкус е невероятен и Ви го препоръчвам горещо.
Лесно се приготвя и не отнема много време.
Да Ви е сладко!


източник на рецептата ТУК


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!












15 коментара:

Delicious With Valya And Irina каза...

Страхотен сладкиш, Ели! Изглежда толкова апетитно, а и снимките ти са чудно хубави! Поздравления!

Petia Antonova каза...

Изглежда много апетитно,ще се пробва!Благодаря за рецептата!

Sevda Martinova каза...

А тавата в какъв размер е?

Sevda Martinova каза...

И рецептата е без бакпулвер, само със сода? Сполучлива ли е и от начинаещи?

Sevda Martinova каза...

Тавата колко е голяма, с какъв диаметър?

Елена Димитрова каза...

най-обикновена тортена със стандартен размер от 28 см. в диаметър

Елена Димитрова каза...

Благодаря,момичета!

Диана каза...

Много добро!Само за мен..Мляскайки каза мъжа ми,след което омете едната половина.Заради него завиших количеството какао,но сладкиша е божествен.Освен,че е лесен и бърз за приготвяне.Благодаря за добрата рецепта и ппздрави

Елена Димитрова каза...

Благодаря, Диди, много се радвам,че ви е харесал :)
Поздрави!

пепи димитрова каза...

на моя не ми се получи този шоколадов слой отгоре защо стриктно спазих всичко глазурата ми изобщо не се сгъсти

Елена Димитрова каза...

Нямам обяснения за глазурата до сега никой не се е оплакал,че не се получава,аз също не съм имала проблем .
Опитайте само шоколад и краве масло като глазура

Биляна Богданова каза...

Направих го,получи се супер вкусен сладкиш.Благодаря за рецептата.

Елена Димитрова каза...

Благодаря за доверието!

Tatyana Pavlova каза...

Маслото за тестото разтопено ли е?

Елена Димитрова каза...

Размекнато т.е. оставено на стайна температура и така лесно се слива с другите продукти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...