четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Печени картофи


Печени картофи



Обожавам картофи и ги правя във всякакви вариации като основно или като гарнитура - няма значение просто у дома този зеленчук е задължителен и любим на цялото семейство.
В блога ще намерите всякакви рецепти с тях , а поредната е тази и се надявам да Ви хареса!





Необходими продукти:


5 средни картофа (около килограм)
1 /2 ч.л. черен пипер
2 с.л. олио/зехтин
1/2 ч.л. сух риган
1/4 ч.л. чесън на прах
2 клонки прясна мащерка ( 1/2 ч.л. суха)
1/2 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. царевичен грис




Начин на приготвяне:


Най-вкусни стават картофите,когато са пресни, така,че акоразполагате с такива можете дори да не ги белите, а ако са от старите задължително ги обелете,но само ако са с много дебела кора.
Подсушете ги с кухненска хартия или салфетка и ги разполовете, а след това всяка половинка нарежете на 3-4 парчета по дължина,но задължително с еднаква дебелина.



Сложете ги в купа  и отгоре ги поръсете с мазнината и всички подправки .
Хубаво разбъркайте за да полепнат по всяко картофче и сложете в плоска тава (използвам тази от фурната) с пласт хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Поднесете топли,защото като изстинат не са толкова вкусни и ефектни!
Можете да ги сервирате като основно с подходящ сос и салата или като гарнитура към печено месо.

Добър Апетит!



      Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







2 коментара:

Анонимен каза...

Два пъти е написано, че има червен пипер в рецептата, веднъж пише 1 ч.л., а после 1 с.л. - моля уточнете!

Елена Димитрова каза...

черния пипер е 1/2 ч.л., червения 1 с.л.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...