събота, 6 февруари 2016 г.

"Дантелени" палачинки

"Дантелени" палачинки





Необходими продукти:

4 яйца (голям размер)
400г. брашно

700 мл.прясно мляко
300 мл. вряща вода
1 пакетче суха мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
6 с.л. олио
масло за мазане на палачинките




Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, които със прясното мляко са извадени от хладилника т.е. са студени.
Прибавяме и прясното мляко.
Разбиваме с миксер като докато го правим добавяме врящата вода , а след това и останалите продукти и продължаваме да разбиваме до пълното усвояване на всички продукти в хомогенна смес.
Тя става течна така, че не се притеснявайте.
Оставете на топло да "втаса" за 1 час.
След това ще забележите , че е станала "пухкава" сместа, но все така течна и както казах не трябва да Ви притеснява това ето така изглежда тя:



Загрейте на умерена температура тиган за палачинки или друг плосък тиган, ако е необходимо леко намазнете с олио и изсипете 1 черпак (стандартен за супа) и ще забележите, че веднага палачинката става на "шупли" или "дупчици", което ги прави с ефекта на дантела.


Ако използвате стандартен черпак пълен със сместа за една палачинка ще получите 18 бр. 
Обърнете и изпечете и от другата страна.
Готовата палачинка намажете с масло и така докато изпечете всички палачинки.
Със солена или сладка плънка Вие решете как ще ги консумирате.
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата ТУК



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










8 коментара:

Анонимен каза...

Има ли брашно?

Елена Димитрова каза...

да, 400г е

Tanya каза...

Тези палачинки всъщност приличат като да са КАТМИ, които се правят с мая за разлика от класическия начин за правене на половинките

Елена Димитрова каза...

Катмите са дебели, а маята се слага просто за добиване на "дантелен" вид , а не да ги прави плътни, но както искате така ги наричайте, важното е ,че са мнооого вкусни и прекрасни на вид

Димитрийка Арменова каза...

На вкус са страхотни но много ми се късат когато ги обръщам

Елена Димитрова каза...

Слагайте малко повечко смес и няма да имате проблем с обръщането!
Поздрави!

Анонимен каза...

Уникални палачинки,всички вкъщи бяха очаровани , станаха 1:1 с вашите.Благодаря ви много за рецептата.

Елена Димитрова каза...

Благодаря и много се радвам,че са ви харесали!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...